Slow fashion, slow design en sustainability

20

Donderdag 23 Januari 2020 van 19.00u - 22.00u

Hapje en een drankje

Beschikbare plaatsen: 20

Slow food waarbij consumenten weten waar hun voedsel vandaan komt en of het wel lokaal werd geproduceerd, is ondertussen breed ingeburgerd.

Slow fashion doet bij sommigen al wel een belletje rinkelen, maar is nog vrij onbekend.  Hoewel de duizend doden in Rana Plaza in Bangladesh de noodzaak aantonen om meer na te denken over de omstandigheden waarin onze kleren gemaakt worden en welke kwaliteit ze dragen.

Want ook voor  het milieu is de impact enorm. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld.

Gelukkig is er een hele nieuwe generatie aan duurzame kleren. Deze zijn niet meer ontbetaalbaar of geitenwollensok. Maar hip en kleurrijk voor ieders budget en smaak. Gemaakt met respect voor mens en milieu. Aan de hand van 6 quotes neemt Bie jou mee in het verhaal van duurzame mode.  Zo ontdek je op een interactieve manier hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Ikzelf neem je hierna graag mee in het verhaal van slow design. “Slow design” dateert eigenlijk al van 2004 en kwam uit de mond van Engels universitair Alastair Fuad-Luke. Zijn definitie: een ‘trage’ creatie, op kleine schaal, mens en natuur respecterend. Hij doelt ook op unieke interieur stukken die knap ontworpen zijn, op voorwaarde dat vorm niet boven functie komt te staan. Ook moet het product op ethisch en ecologisch gebied geen wenkbrauwen doen fronsen. Hierbij denken we aan traditionele ambacht en het gebruik van gerecycleerd materiaal.

Hierbij stel ik je graag enkele van onze merken voor die elk hun eigen verhaal hebben, en op welke manier zij hun ecolische voetafdruk verkleinen. 

Voor en na deze lezing kan je genieten van een hapje & een drankje & een gezellige babbel in een leuk decor. 

Al onze workshops dienen op voorhand betaald te worden. 
Er wordt geen geld terugbetaald. Bij belet kan u als deelnemer wel iemand anders sturen in de plaats.