Kinderen en je interieur

03 september 2018

Ja hoor, ook ik heb kinderen! Dat maakt het er vaak niet gemakkelijker op om een leuk interieur te hebben. Probeer maar eens aan je kleintje uit te leggen dat hij niet aan die vitrinekast of dure vaas mag komen.
Het geheim? Pas je interieur wat aan zodat de kids er ook plezier aan hebben. Ik hoor je denken: ik wil het ook nog steeds mooi houden. Dat kan, wij geven je hieronder enkele tips om je interieur én hip én kidsproof te krijgen.


1. Organiseer

Toegegeven, het vraagt wat tijd maar deze tip is absoluut de moeite waard: neem alles eens bij elkaar en begin van nul! Door dingen te reorganiseren en een andere plaats te geven, geraak je vaak al ver. Met kinderen wil dit zeggen: jouw meest kostbare dingen krijgen een hoger plaatsje of worden in een glazen kast gezet. En van sommige dingen neem je beter (eventjes) afscheid ????


2. Educatieve, decoratieve elementen

Leuke decoratieve elementen die je tegelijk educatief kan inzetten zijn bijvoorbeeld een krijtbord, magneetverf, een magneetbord of leuke prikbordjes.
Krijtverf heb je tegenwoordig in alle kleuren. Je kids maken hier gegarandeerd een prachtig kunstwerkje van dat je interieur instant opfleurt. En ook voor mama en papa kan het leuk zijn om eens een krijtje vast te nemen! Laat je vooral creatief helemaal gaan.
Nemen je kids de kleurrijkste tekeningen mee van school? Hang ze op aan een magneetbord of een prikbord en je huis krijgt een instant kleur-boost.


Je kinderen een aparte plek of ruimte geven om naar hartenlust te spelen, kleuren, knippen en plakken kan ook een slimme zet zijn. Een schoolbankje is super decoratief en wordt gegarandeerd een succes bij je kinderen. De extra opbergruimte die je ermee krijgt is ook geen overbodige luxe.
Een leuke (schat)-kist of mooie kleurrijke kastjes zijn altijd handig. En ze maken het opruimen net dat tikkeltje leuker!


Al eens aan muurstickers gedacht? Bijna geen werk en toch geven ze meteen leven aan je interieur. Je muren hoeven niet opnieuw geverfd te worden, en toch heeft de kamer een metamorfose ondergaan. Gemakkelijk hé?


3. Op de vloer

Mijn kindjes spelen graag op de vloer. De jouwe ook? Een zacht tapijt is een leuke en creatieve toevoeging, in élk interieur.


Weet jij na het lezen van deze blogpost nog niet goed waar te beginnen met het kidsproof maken van je interieur? Spring eens binnen in onze winkel en we geven je graag advies!

Recente Blogposts