Interieuradvies

29 oktober 2018

Tijd om iets te doen aan je interieur:je woont al enkele jaren in je huis,zit vol nieuwe plannen en leuke ideeën want dit keer wil je het gewoon goed.Een inrichting die op je lijf geschreven is.En daar stopt het meestal:want hoe begin je daar toch aan?

Hoe zoek je de juiste dingen bij elkaar?En hoe zorg je ervoor dat het niet teveel wordt en dat alle accessoires bij elkaar passen?Moet ik echt al mijn oude meubels en accessoires wegdoen?En ook niet onbelangrijk:hoe maak je van die mix tussen oud en nieuw een harmonieus geheel.Interieurplan

Een goed interieurplan vormt de basis voor je inrichting.Hiervoor heb je meestal deskundig en professioneel advies nodig.Advies door iemand die weet wat hij doet en die jouw stijl en smaak volledig begrijpt.

Bij Den Ateljee durven wij gerust zeggen:dat is onze specialiteit,laat het aan ons over.We geven je daarom graag een kijkjE achter de schermen van zo’n interieurstyling.Vraag je je af of zo’n interieurplan wel nodig is?Bij een interieuradvies van Den Ateljee werken we in verschillende fasen om samen tot jouw droominterieur te komen.

Dit zijn de stapjes die we doorlopen:


Stap 1: Het kennismakingsgesprek

We gaan voor het eerst met je in gesprek.Dat is natuurlijk best spannend want jij bent benieuwd of wij je interieur naar jouw smaak en wensen kunnen inrichten.Dit gesprek is erg belangrijk want we willen je leren kennen,naar je luisteren en te weten komen wat je noden,ideeën,wensen en gezinssituatie zijn.

Al die factoren zijn van tel en zij hebben wij de aanknopingspunten die voor jou belangrijk zijn.Dit doen we meestal bij jouw thuis omdat we zo ook een beeld krijgen van de huidige inrichting.


Stap 2: Activiteiten in beeld

We brengen al jouw activiteiten in huis in kaart,op basis van een schets of plan van jouw woning.Waar wordt er gegeten,waar wordt er gewerkt,hoe wordt de leefruimte gebruikt etc.Eens dit is gebeurd,kunnen we een zo praktisch mogelijke indeling voor jullie creëren,een indeling die bij jullie specifieke situatie past.

Uiteraard houden wij ook rekening met de meubelstukken die je al hebt en wil bewaren.Zo laten we je enkele indelingsmogelijkheden zien.Op basis van jouw wensen en ideeën kies jij uiteindelijk voor de basisindeling die het best bij jou en bij jouw huis past.

Stap 3: Stijlen en ideeën verzamelen

Stijl is natuurlijk ook niet onbelangrijk:aan de hand van foto’s en interieurmagazines gaan we samen op zoek naar je stijl.We gaan in gesprek en maken een moodboard zodat we op een eenvoudige manier je smaak en stijl kunnen bepalen.Dit vormt de basis van je inrichting.Stap 4: Meubelen uitzoeken

Aan de hand van jouw moodboard en basisplan kijken we vooral naar de stijl en de vorm van de meubelen.Deze moeten immers perfect passen in de ruimte die je wil inrichten.Ook wordt er rekening gehouden met de bestaande meubels.Door jouw moodboard weten we snel en eenvoudig wat je precies zoekt.Dat scheelt een hoop tijd en zoekwerk voor jou.

Stap 4a: Verlichting uitzoeken

Indien nodig en gevraagd zullen we,ook aan de hand van jouw moodboard en basisplan,kijken naar welke verlichting voor jou het best is.Met onze gespecialiseerde verlichtingsadviseur maken we ook hiervan een plan op van de bestaande situatie en kijken waar er aanpassingen mogelijk zijn zonder breekwerk of met een minimale inspanning.

Stap 5: Het uiteindelijke interieurplan

Als wij al deze informatie in handen hebben,is het tijd om het uiteindelijke interieurplan en/of verlichtingsplan op te stellen.Alle nieuwe en oude meubels en/of verlichting wordt op een mooi plan in kaart gebracht.We nemen terug contact op voor een babbel en overlopen samen het plan.

Uiteraard ben je niet gebonden en kunnen er steeds wijzigingen worden aangebracht.Ben je iets anders tegen het lijf gelopen dat je mooi vindt,dan bekijken we samen hoe we dit kunnen integreren in je woning.Twijfel je nog over bepaalde meubelstukken en/of lampen dan komen we deze(indien op stock en indien mogelijk)graag eens bij jouw thuis presenteren.

Stap 6: Leveren en plaatsen

De laatste stap!Als alles is goedgekeurd gaan we bestellen om nadien alles met plezier te komen leveren en plaatsen.Als jullie willen,kunnen we ook alles mee inrichten bij jouw thuis.Zo kan jij nadien gerust genieten van je perfect ingerichte woning.Vergeet als allerlaatste zeker niet om je vrienden en familie uit te nodigen om ze jouw nieuwe interieur te tonen...De jaloerse blikken maken de metamorfose compleet ????

Recente Blogposts